V pátek ráno přiletěl jubilejní cestující. Pražské letiště jich v roce 2016 odbavilo třináct milionů

Pražské letiště Václava Havla odbavilo cestujícího s pořadovým číslem 13 milionů a dosáhlo tím nového rekordu v počtu přepravených lidí. Stal se jím Jan Kohoutek, který přiletěl do Prahy se snoubenkou z Istanbulu po páteční deváté hodině ráno. Letiště o tom informovalo v tiskové zprávě. Loni největší české letiště odbavilo 12,03 milionu lidí. Nejvíce cestujících, 12,6 milionu, odbavilo v roce 2008.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadla na stojánce pardubického letiště

Letadla na stojánce pardubického letiště | Foto: Petr Huňáček

„Máme za sebou velmi náročný rok, a ačkoliv tomu zprvu prognózy nenasvědčovaly, věřil jsem, že 13 milionů cestujících již letos dosáhneme. Na celkovém čísle se projevil i provozně velmi silný prosinec a my tak můžeme ambiciózní výsledek konce roku oslavit dokonce o den dříve,“ uvedl Václav Řehoř, předseda Českého Aeroholdingu, do kterého pražské letiště patří.

Za první tři prosincové týdny bylo odbaveno 812 702 cestujících, což je o 18,7 procenta meziročně více. Závěrečný měsíc roku se tak stal nejúspěšnějším prosincem v historii letiště, uvedla firma.

Letadlu s brazilskými fotbalisty došlo palivo. Chybu udělali pilot, letecká společnost i úřady

Číst článek

Loňských 12,03 milionu odbavených cestujících představuje meziroční růst o 7,9 procenta. V pololetí letošního roku letiště odbavilo bezmála 5,6 milionu cestujících, meziročně o 355.000 osob více. Zhruba třetinu tvoří podle lidé z Česka.

Z pražského letiště v Ruzyni se lidé dostanou bez přestupů do 105 míst ve 39 zemích světa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme