Vojenská zdravotní pojišťovna vypíše konkurz na nového ředitele, rozhodla správní rada

Nový šéf Vojenské zdravotní pojišťovny vzejde z výběrového řízení, rozhodla správní rada společnosti. Konkurz by měla vypsat na příštím zasedání, tedy 25. listopadu. Zástupci ministerstva financí, obrany i zdravotnictví tak chtějí vyřešit personální spor týkající se současného ředitele pojišťovny Karla Šteina, kterého stíhá policie kvůli nehospodárnému nakládání s penězi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dítě v nemocnici (ilustrační foto)

Dítě v nemocnici (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Rada se Šteina pokusila na konci září odvolat. Resorty financí a obrany se i nadále přou s ministerstvem zdravotnictví o to, kdo pojišťovnu řídí. Sám Štein označil své odvolání za protiprávní a v úřadu zůstal. Na jeho stranu se postavil právě i resort zdravotnictví.

Odvolat ředitele vojenské pojišťovny bylo nezákonné, tvrdí ministerstvo zdravotnictví

Číst článek

„Správní rada pověřila vedení Vojenské zdravotní pojišťovny k vypracování podkladů pro výběrové řízení na funkci generálního ředitele do příští správní rady, která bude 25. listopadu. Měla by ho schválit a rozhodnout o vypsání výběrového řízení,“ shrnul ve čtvrtek dojednaný postup mluvčí pojišťovny Richard Medek.

Na projednávání personální situace v pojišťovně se tak vůbec nedostalo.

„Ve chvíli, kdy část správní rady chtěla projednávat i otázky trestního stíhání generálního ředitele, tak se bohužel zástupci odborů a ministerstva zdravotnictví zvedli a odešli s tím, že tyto informace nechtějí probírat, čímž se správní rada stala neusnášeníschopnou a byla ukončena,“ řekla členka správní rady za resort financí Lenka Poliaková.

Ministerstvo zdravotnictví ale uvedlo, že manipulace s informacemi z trestního spisu byla nepřípustná a proto jeho zástupci odešli. Resort financí to považuje za účelové jednání.

Václav Štefan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme