Klienti SkyEurope mohou do pondělí přihlásit své nároky

Klienti zkrachovalé letecké společnosti SkyEurope Airlines mají v pondělí poslední den na přihlášení svých pohledávek. Konkurz na majetek přepravce vyhlásil začátkem září Okresní soud v Bratislavě poté, co firmě nevyšel pokus o ozdravení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modročervené letadlo SkyEurope

Modročervené letadlo SkyEurope | Foto: SkyEurope Airlines

Klienti a věřitelé SkyEurope už uplatnili stovky nároků během restrukturalizace. Tu povolil soud, ale firmě se nepodařilo získat peníze na další činnost.

Firma je proto v konkurzu. Správce restrukturalizace však už naznačil, že věřitelé pravděpodobně získají jen malou část pohledávek.

Klienti, kteří chtějí přihlásit svou pohledávku, musí zaslat dokumenty jak soudu, tak i konkurznímu správci Ľubomírovi Bugáňovi.

Peníze za letenku se mohou vrátit jen těm, kdo za ni zaplatili kreditní nebo debetní kartou. O vrácení kupní ceny požádaly v bankách tisíce lidí. Peněžní ústavy začínají peníze vyplácet právě v těchto dnech.

SkyEurope zastavila lety na konci srpna, protože jí došly peníze. Klientům nízkonákladových zůstalo po ukončení činnosti firmy asi 280.000 letenek na cesty, které se už neuskutečnily.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme