Mezinárodní konference probere energetickou bezpečnost EU

V Praze dnes začne mezinárodní konference Centra pro sociální a ekonomické strategie, na které se bude probírat energetická bezpečnost. Mezi hlavní témata patří vliv ratifikace Lisabonské smlouvy na chod Evropské unie nebo energetická bezpečnost společenství. Akce se koná v rámci předsednictví Švédska v Radě Evropské unie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Energetika

Energetika | Foto: Marie Matúšů

Na konferenci se bude mluvit zejména o zajišťování vodní, kybernetické a biologické bezpečnosti Evropy. Podle vedoucího Střediska bezpečnostní politiky Miloše Balabána přijde na řadu také úloha jaderné energetiky v 21. století a měnící se mezinárodní vztahy nejen v rámci Evropské unie.

Na konferenci vystoupí například ministr pro evropské záležitosti Štefan Füle, který se ve svém vystoupení zaměří mimo jiné na roli Evropské unie v souvislosti s ratifikací Lisabonské smlouvy. Dále promluví také Dana Drábová, která bude hovořit o jaderné energetice v multipolárním světě z hlediska zajišťování energetické a klimatické bezpečnosti.

Květa Moravcová, Marek Matlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme