Slovenský pivovar Topvar ukončí výrobu piva v Topolčanech

Zaměstnancům to oznámilo vedení firmy s tím, že výrobu ukončí do několika měsíců a přestěhuje ji do pivovaru ve Velkém Šariši. Důvodem je údajně trvalý pokles spotřeby piva na Slovensku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry | Foto: Miroslav Chnurik

Slováci totiž přestávají pít pivo, spotřeba za posledních sedm let klesla o desetinu. Zda-li je to vysokou cenou, nízkou kvalitou nebo změnou návyků, odborníci vysvětlit neumějí.

Dobře ale vědí, že si Topvar nemůže dovolit vařit pivo ve dvou pivovarech a tak celou technologii stěhuje na východní Slovensko do malého městečka Šariš, kde jsou náklady na provoz a platy podstatně nižší.

Pijáci piva z toho radost nemají, nelíbí se jim rušení regionálních pivovarů a přesun výroby všech značek na jedno místo bez tradice. Nic s tím ale neudělají.

Topvar patří společnosti Sabmiller a tak se v Šariši vaří i Gambrinus.

Ľubomír Smatana, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme