Hospodářská krize v Evropě skončila, tvrdí evropští statistici

Evropa má hospodářskou krizi za sebou. Potvrdil to zpřesněný odhad vývoje ekonomiky, který zveřejnil evropský statistický úřad Eurostat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlajka EU

Vlajka EU | Foto: Evropská komise

Ve třetím čtvrtletí letošního roku vzrostla ekonomika Evropské unie o 3 desetiny procenta. To je o desetinu víc než očekávaly původní odhady. V českém případě se potvrdila původní čísla. Naše hospodářství rostlo o 8 desetin procenta.

Ekonomové se shodují, že evropská ekonomika je tak z nejhoršího venku. Současně ale upozorňují, že růst v sedmadvacítce bude v příštích letech velmi slabý.

Například z hlediska nezaměstnanosti se mnoho nezmění. V Unii je teď bez práce každý desátý člověk v produktivním věku a tenhle údaj by mohl ještě stoupat.

Státy se navíc potýkají s rekordním zadlužením, které vyvolala krize. V následujících letech tak máme před sebou časy šetření a omezování deficitů.

Igor Maňour, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme