Elektronické mýto na Slovensku provázejí chaos a protesty

Perný den čeká řidiče kamionů, kteří dnes míří na Slovensko. Na některých hraničních přechodech se kvůli novému mýtnému systému zdrží několik hodin. Navíc řidiči nemohou na mnoha místech hradit mýto platebními kartami, protože ne všude už fungují terminály.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mýtná brána

Mýtná brána | Foto: Marián Vojtek

Z České republiky na Slovensko se podle místních zpravodajů fronty netvořily, ovšem například řidiči z Polska čekali podle televize TA3 až devět hodin. Provozovatel mýtného systému, společnost Skytoll, ale stále trvá na tom, že všechno funguje bez problémů.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zavádění elektronického mýta na Slovensku hovořil ve Světě o deváté Rádia česko zpravodaj L. Smatana

Během víkendu si mnoho řidičů nedokázalo pořídit palubní jednotky, protože si je neměli kde koupit. Přitom pokuty za černou jízdu hrozí až do výše 16 tisíc eur.

Unie dopravců Slovenska proto na dnešek ohlásila protest, neobsadí však čerpací stanice, jak měla původně v plánu, pouze zahájí petiční kampaň.

Zpravodaj Lubomír Smatana ve Světě o deváté Rádia Česko řekl, že blokáda čerpacích stanic už zřejmě vzala za své. "Zřejmě nemají tolik odvahy, není jich mnoho v Unii slovenkých dopravců a zřejmě nevěří, že by mohli něco změnit." Přistoupí k protestu, ale bude to informační kampaň a sepsání petice.

Milan Kopp, Marika Táborská, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme