Školáci na Slovensku by se mohli učit základům podnikání

Slovenské děti by se ve školách mohly učit i základy podnikání. O zavedení nového vyučovacího předmětu diskutuje slovenská vláda. Je to jenom jedna z mnoha změn, které pravicový kabinet pro školství přichystal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škola

Škola | Foto: Tomáš Adamec

S nápadem vyučovat základy podnikání přišli čtyři poslanci z hnutí Obyčejní lidé. Nutnost zavedení nového předmětu zdůvodňují tím, že mladá generace absolventů by měla umět pracovní příležitosti sama aktivně vytvářet a nejenom pasivně čekat na nabídku místa.

Otázkou zatím zůstává, jestli podnikání bude samostatný předmět nebo jestli se rozloží do několika předmětů, které budou obecně zvyšovat ekonomickou gramotnost žáků a učit je chápat základní ekonomické pojmy.

Nová pravicová vláda chce také zavést do škol povinnou angličtinu a přezkoumat kvalitu vysokého školství. Dosud se vlastní univerzitou pyšní prakticky každé slovenské krajské město.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme