Akcie Volkswagenu po hlubokém propadu kvůli skandálu s emisemi dál rostou

Akcie Volkswagenu začaly mírně posilovat už během včerejška, obchodování uzavřely 5,5procentním růstem. A daří se jim i dnes, připisují se necelých jeden a půl procenta. Podle analytiků budou akcie i dnes mírně posilovat a lehce korigovat své ztráty z minulých dní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen

Volkswagen | Zdroj: Reuters

Skandál kolem manipulací s emisemi u naftových motorů Volkswagenu a následný propad akcií snížil hodnotu společnosti o 26 miliard eur. Navíc automobilce teď hrozí ještě pokuta ve výši 37 a půl tisíce dolarů za auto, celkem v přepočtu zhruba 431 miliard korun.

Podle analytika společnosti Cyrrus, Jiřího Šimary ale tato částka nemusí být konečná.

„Poklud se prokáže, že Volkswagen takto manipulovat s testy i na dalších trzích, mohou se ozvat i další regulátoři, kteří by mohli případně požadovat nějaké další pokuty. Nicméně těch 18 miliard je maximální možná pokuta a realita může být i mnohem nižší,“ upozorňuje.

V pátek přijme dozorčí rada oficiálně rezignaci generálního ředitele Volkswagenu Martina Winterkorna. Favoritů na ředitelské křeslo je přitom hned několik.

Může se tam posadit jak šéf sesterské automobilky Porsche Matthias Müller, tak šéf automobilky Audi Rupert Stadler, ale i hlava vlajkové značky Volkswagen Hubert Diess.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme