Amazon otevřel tři logistická centra v Polsku, zaměstnají tisíce lidí

Internetový prodejce Amazon má v provozu tři nová logistická centra v Polsku. Na rozdíl od České republiky jejich výstavbu nekomplikovaly neshody místních obyvatel a úřadů. Centra zatím zaměstnávají celkem 5 tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna z poboček Amazonu v Polsku

Jedna z poboček Amazonu v Polsku | Zdroj: Reuters

Amazon má s polskými centry velké plány. Dvě jsou u Vratislavy, jedno u Poznaně a každé z nich stálo asi 100 milionů eur.

Dohromady tak americký internetový prodejce v přepočtu investoval v Polsku přes 8 miliard 300 milionů korun.

Zatím mají nová centra v Polsku vysílat zboží do nedalekého Německa, později do celé Evropy.

Další logistická centra má Amazon v Británii, Francii, Itálii a Německu. Právě v bavorském Grabenu tento týden stávkují zaměstnanci distribučního střediska, kteří požadují vyšší platy.

Stavba obří haly pro americký internetový obchod Amazon pak začala letos v září v obci Dobrovíz u Prahy. Distribuční centrum v tamní průmyslové zóně by mělo zaměstnat zhruba 1500 až dva tisíce lidí. Hotovo má být do konce července příštího roku.

Další sklad firma plánovala v Brně, ale kvůli průtahům ohledně územního plánu od záměru ustoupila.

ČRo, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme