Bývalého šéfa MMF Rodriga Rata zadržela španělská policie. Kvůli podvodům a praní špinavých peněz

Bývalého ministra financí a exšéfa Mezinárodního měnového fondu Rodriga Rata zadržela španělská policie v Madridu. Obvinila ho z praní špinavých peněz, podvodů a zatajování majetkových poměrů. Vyšetřován je také za působení v čele finančního ústavu Bankia, který musel zachránit stát před bankrotem v roce 2012.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancelář někdejšího šéfa MMF Rodriga Rata prohledávala celou noc španělská policie

Kancelář někdejšího šéfa MMF Rodriga Rata prohledávala celou noc španělská policie | Zdroj: Reuters

Při prohlídce bytu a kanceláře někdejšího španělského místopředsedy vlády zajistila policie řadu dokumentů a data. Po vyslechnutí byl Rato zatím propuštěn na svobodu.

Byt a kancelář někdejšího prominentního politika prohledávala policie do brzkých ranních hodin.

Rodrigo Rato byl šéfem MMF v letech 2004 až 2007. Předtím působil 8 let ve funkci španělského ministra financí v pravicové vládě Josého Maríi Aznara.

Rodriga Rata jeho kolegové z Lidové strany považovali za iniciátora ekonomického zázraku ve Španělsku na konci devadesátých let minulého století.

Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme