EU musí zrychlit tempo digitalizace, shodli se Merkelová a Hollande

Evropská unie musí zrychlit tempo digitalizace a rozšiřování vysokorychlostního internetu, shodli se v Berlíně německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident François Hollande. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker před společným jednáním s představiteli největších evropských firem poznamenal, že digitalizace evropskému hospodářství přinese stovky miliard eur ročně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident François Hollande mluvili o digitalizaci evropskému hospodářství

Kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident François Hollande mluvili o digitalizaci evropskému hospodářství | Zdroj: Reuters

„Je to téma, které je velmi sexy, protože když vytvoříme společný digitální trh, přinese to růst ekonomiky v objemu asi 415 miliard eur ročně," je přesvědčen Juncker.

„Jde o konkurenceschopnost našeho kontinentu, Evropské unie, jde o pracovní místa, která obstojí i v budoucnosti," poznamenala Merkelová. Ta zdůraznila význam zprovoznění nejmodernější 5G sítě, která poskytuje bezdrátové připojení páté generace.

O tom hovořil i Hollande, podle něj je digitalizace jednou z priorit francouzské vlády v posledních letech.

„Během dnešní schůzky chceme formalizovat to, co se dá nazvat výzvami evropského digitálního hospodářství," uvedl francouzský prezident, který by si přál, aby v Evropě vznikalo více startupů.

Vedle ekonomických témat politici a podnikatelé podle kancléřky mluvili rovněž o aktuální situaci v Evropské unii a o odchodu Británie z osmadvacítky.

Hollande v tomto kontextu poznamenal, že unijní země čekají na Británii, až zahájí rozhovory o vystoupení. I nadále s ní chce mít dobré vztahy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme