Francie udělá všechno pro to, aby Řecko zůstalo v eurozóně, řekl premiér Valls

Francie nechce riskovat odchod Řecka z eurozóny. Prohlásil to francouzský premiér Manuel Valls a dodal, že existují základy dohody o záchraně Řecka. Podle Vallse není vyloučeno, že by se mohl dluh této země snížit. Odchod Řecka z eurozóny by podle Francie představoval riziko pro světový hospodářský růst i ekonomiku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský premiér Manuel Valls

Francouzský premiér Manuel Valls | Zdroj: Reuters

„Francie udělá všechno pro to, aby Řecko zůstalo v eurozóně, protože tam patří a mělo by být součástí evropské komunity. Řecko je partnerem Evropské unie,“ upozornil francouzský premiér Manuel Valls.

Řekl také, že Evropská unie je dnes na křižovatce a odchod Řecka z eurozóny by znamenal počátek nestability a velké riziko pro ekonomiku zemí unie.

Řecko dostalo od eurozóny ultimátum, musí se s ní dohodnout do neděle

Číst článek

Bezprostředně po výsledcích referenda také někteří členové francouzské vlády naznačovali, že odchod Řecka z eurozóny bude zřejmě nevyhnutelný. V posledních hodinách ale francouzští politici vyslali směrem k Řecku řadu spíše smířlivých signálů.

Pomoc výměnou za úspory. Případnou žádost Řecka posoudí ministři ve středu

Číst článek

Jan Šmíd, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme