Mayová odmítla tvrzení ministra pro brexit, že Británie nejspíš opustí jednotný evropský trh

V britské vládě se prohlubují rozpory ohledně hlavní strategie odchodu z Evropské unie. Premiérka Theresa Mayová se nejnověji distancovala od slov ministra pro brexit, který prohlásil, že Spojené království nejspíš opustí jednotný evropský trh.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská premiérka Theresa Mayová (archivní foto)

Britská premiérka Theresa Mayová (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Mluvčí Downing Street zdůraznil, že šlo o osobní názor ministra Davida Davise, a nikoli o postoj celého kabinetu. Premiérka také šéfa resortu pro odchod z Evropské unie pokárala, že není správné vykládat všechny karty na stůl, a že vláda zatím o celkové strategii brexitu nerozhodla.

Davis na půdě Dolní sněmovny označil za „jednoduchou pravdu, že pokud by Británie byla nucena přijmout volný pohyb osob, tak je vysoce nepravděpodobné, že by zůstala součástí jednotného evropského trhu."

Theresa Mayová zatím tápe, jaký model zvolit s cílem omezit imigraci do Spojeného království. Odmítla každopádně tzv. australský systém bodování imigrantů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme