Průměrný Brit letos za vánoční nákupy utratí v kolem 18,5 tisíce korun

Celkem 530 liber, v přepočtu asi 18,5 tisíce korun, utratí letos při vánočních nákupech průměrný Brit. Prodejci ve Spojeném království letos očekávají největší žně za posledních 10 let. Může za to i skutečnost, že růst mezd začal předhánět inflaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská libra

Britská libra | Foto: Kateřina Křenová

Britové se pořádně plácli přes kapsu během takzvané „Panic Saturday“, tedy panické soboty, kdy podle odhadů 13 milionů nakupujících utratilo v přepočtu astronomických 52 miliard korun.

Společnost Visa ale spočítala, že největší nákupní horečka vypukne v úterý ve 13 hodin, kdy se má během takzvané „zlaté hodiny“ každou vteřinu koupit zboží za 530 tisíc korun.

Podle průzkumy Money Advice Service skoro polovina lidí sáhne po kreditní kartě nebo přečerpá limit na svém bankovním účtu.

Mezi dospělými jsou největšími hity tablety a chytré mobilní telefony. U dětských přání letos poprvé nevyhrálo Lego, nýbrž dárky související s disneyovkou Frozen.

Jiří Hošek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme