Spor Volkswagenu s dodavateli je u konce. Dodávky mají být co nejrychleji obnoveny

Automobilka Volkswagen se dnes dohodla na řešení sporu se dvěma svými dodavateli, který měl dopad na provoz šesti závodů koncernu. S odvoláním na zdroje blízké jednání to napsala agentura DPA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

automobilka Volkswagen

automobilka Volkswagen | Zdroj: ČTK

Podle deníku Hannoversche Zeitung dohoda o urovnání sporu počítá s uzavřením dlouhodobého partnerství mezi Volkswagenem a oběma dodavateli a s co nejrychlejším obnovením dodávek.

Přesný obsah dohody žádná ze stran sporu neupřesnila. Jasné nebylo ani pozadí sporu, podle médií ale za ním mohl stát jeden společný projekt, ze kterého sešlo.

Zástupci německé automobilky včera jednali s dodavateli až do noci. Schůzka trvala přes 13 hodin. Dodávky Volkswagenu pozastavila firma produkující litinové díly potřebné pro výrobu převodovek a společnost dodávající potahy na sedadla.

Spor ovlivnil asi 28 tisíc zaměstnanců koncernu, kteří museli odejít na dovolenou nebo přistoupit na zkrácenou pracovní dobu. Volkswagen kvůli nedostatku dílů v pondělí dočasně zastavil výrobu modelů Golf v domovské továrně ve Wolfsburgu.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme