Britská monarchie slaví, William a Kate čekají druhé dítě

Britský princ William a jeho manželka Kate, vévodkyně z Cambridge, čekají druhé dítě. Oznámil to Buckinghamský palác. Panovnice Alžběta II. a zbytek královské rodiny podle prohlášení oslavují. Šlechtický pár byl oddán v dubnu 2011, první syn George se narodil minulý rok v červenci. Druhé narozeniny by tak mohl oslavit už se sourozencem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Princ William a Kate, vévodkyně z Cambridge

Princ William a Kate, vévodkyně z Cambridge | Zdroj: Reuters

„Jejich královské výsosti vévoda a vévodkyně z Cambridge s potěšením oznamují, že vévodkyně očekává druhé dítě," oznámila kancelář Williama a Kate. Zároveň informovala, že Kate dnes po ránu postihla akutní nevolnost.

„Vypadá to, že vévodkyně z Cambridge bohužel snáší druhé těhotenství stejně špatně, jako to první,“ potvrdil londýnský zpravodaj Českého rozhlasu Jiří Hošek. „Nemuseli ji ovšem hospitalizovat jako v případě prvního těhotenství. V současné době je v ošetřování v Kensingtonském paláci a logicky zrušila dnešní návštěvu Oxfordu.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Britská monarchie slaví, William a Kate čekají druhé dítě

Členové královské rodiny jsou podle agentury AP zprávou o blížícím se přírůstku nadšeni. K prvním gratulantům se prostřednictvím internetu připojil britský premiér David Cameron, který je sám otcem čtyř dětí.

Očekávané dítě nástupnickými kartami zamíchá pouze nepatrně.

„Naděje druhého dítěte Kate a Williama na trůn jsou velmi malé; v linii nástupnictví se malý Windsor, který se má narodit na jaře, ocitne na 4. místě a odsune svého strýčka, prince Harryho na pozici číslo pět. První zůstává princ Charles, tedy dědeček, druhý je otec, princ William, a trojku má bratr, princ George.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Britská média zařadila zprávu o těhotenství Kate mezi tři nejsledovanější světové události, potvrdil publicista, překladatel a znalec Velké Británie Alexandr Tomský.

Událost ihned upoutala zájem britských sázkových kanceláří.

„U Ladbrokes je zatím pravděpodobnější, že princ George bude mít bratříčka. Mezi jmény je favoritem James s kurzem 6 : 1, následovaný Arthurem a Victorií. V kurzu 10 : 1 se dá vsadit na Charlese, Thomase nebo Alexandru," dodává Hošek.

Britská média zařadila zprávu o těhotenství Kate mezi tři nejsledovanější události, hned vedle blížícího se referenda o skotské nezávislosti a pokračujícího napětí na Ukrajině.

Jiří Hošek, ČTK, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme