Polsko zatím není pro zmírňování sankcí uvalených na Rusko

Polsko nevidí důvod k uvolnění sankcí proti Rusku za jeho podíl na situaci na východní Ukrajině. Polská premiérka Ewa Kopaczová mluvila při návštěvě v Praze s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) o dalším postoji států Visegradské skupiny k dění na Ukrajině. Celá čtyřka zemí se o něm bude radit 9. prosince v Bratislavě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ewa Kopaczová, Bohuslav Sobotka

Ewa Kopaczová, Bohuslav Sobotka | Zdroj: ČTK

Premiéři států Visegradské skupiny zhodnotí dopad sankcí na ruské hospodářství a mají dohodnout další společné stanovisko.

Podle polské premiérky by v otázkách ozbrojeného konfliktu na Ukrajině měla jedním hlasem mluvit celá Evropská unie.

„Je to rozhodně lepší způsob, než když se dnes z členských zemí Evropské unie ozývají dva nebo i více hlasů. Jedině jednotný postoj zaručí rychlé řešení problému,“ zdůraznila Kopaczová.

Země Visegradské čtyřky budu společně ladit své postoje nejen v otázce situace na Ukrajině. Také podle premiéra Sobotky je tato skupina velmi efektivní a vlivné regionální uskupení. „Domnívám se, že důležité okamžiky Visegrádské čtyřky jsou teprve před námi,“ poznamenal.

Mezi Prahou a Varšavou bude ale spolupráce ještě těsnější. V prvním pololetí příštího roku se v Praze odehraje společné jednání české a polské vlády.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme