Britská policie zastavila na ranveji letadlo s 15letou dívkou, která se chtěla přidat k IS

Britská policie na poslední chvíli zastavila pokus 15leté dívky z Londýna přidat se k radikálům z hnutí Islámský stát. Na ranveji letiště Heathrow strážníci zastavili letoun, který měl dívku dopravit do Istanbulu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Školačka z východního Londýna si potají našetřila na letenku, aby se přidala k islamistům v Sýrii. Poté, co odešla z domova, zalarmovali její rodiče policii.

Ta přinutila k návratu na stojánku letoun, který se už chystal odlepit z největšího londýnského letiště. Dívka je už zpátky u rodičů a snaží se zapojit do normálního života.

Jiné 15leté dívce se cestu na Blízký východ podle deníku Guardian překazit nepodařilo. Úřady i nevládní organizace opakovaně varovaly před pokusy hnutí Islámský stát zlanařit do svých řad britské ženy. Ty často taky pomáhají šířit propagandu islamistů na internetu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme