Ukrajina několik hodin nepouštěla auta na Krym, celníci dopravu znovu obnovili

Na Krym znovu mohou jezdit auta z Ukrajiny. V sobotu celníci dopravu smeřem na poloostrov na několik hodin přerušily. Cestující museli nechávat automobily u hranic a pokračovat pěšky. Těm, kteří jely z Krymu zpátky na Ukrajinu, prý pohraničníci nebránili. Celníci později dopravu obnovili. Kyjev ale omezil také autobusové spoje a od pondělí chce přerušit veškeré železniční spojení s poloostrovem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak z Ukrajiny přijíždní na nádraží v Simferopolu

Vlak z Ukrajiny přijíždní na nádraží v Simferopolu | Zdroj: ČTK

"Pracuju v Kyjevě a odjeli jsme bez problémů, ale musíme se vrátit," řekl na nádraží obyvatel Krymu ruské státní televizi.

Ukrajinské úřady už v pátek zastavily všechny autobusové linky vedoucí na Krym a železniční doprava se má definitivně zastavit v pondělí.

Ukrajinské státní dráhy to zdůvodnily obavami o bezpečnost cestujících. Opatření se týká jak nákladní, tak osobní dopravy.

Rusko, které poloostrov anektovalo v březnu, nemá s Krymem žádné pozemní spojení, a je tak odkázané na námořní a leteckou dopravu.

Lidé stojí frontu na jízdenky na nádraží v Simferopolu | Foto: ČTK

Krym | Foto: Český rozhlas

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme