Francouzská policie loví na sociálních sítích sympatizanty s teroristy

Francouzská policie nekompromisně zasahuje proti všem sympatizantům s teroristickými útoky. Před soudem se ocitají ti, kteří útoky hájí na sociálních sítích či otevřeně podporují teroristy. Od dnešního rána je ve vyšetřovací vazbě humorista a politický polemik Dieudonné. Ten nedávno prohlásil, že soucítí s pátečním vrahem čtyř Židů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský komik Dieudonné

Francouzský komik Dieudonné | Zdroj: Reuters

Jsem Charlie Coulibaly napsal na svém facebookovém profilu Dieudonné s odkazem na teroristu, který přepadl v pátek židovský obchod v pařížském Port de Vincennes a dodal, že smrti atentátníka lituje.

Policie humoristu zatkla v jeho domě v sedm hodin ráno a převezla do vyšetřovací vazby. Francouzská justice ho bude vyšetřovat za obhajobu terorismu a antisemitismu.

Podobně postupuje policie proti těm, kteří se v odkazu na další teroristy označují na sítích posty typu 'Je suis Kouachi' anebo otevřeně provokují výkřiky typu 'jsem přítelkyní Amedyho Coulibalyho, chyťte mě.'

Za tyto provokace dostanou u soudu většinou nepodmíněné tresty.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme