Dánská policie obvinila kvůli útokům v Kodani dva muže, možné komplice

Muž, který o víkendu v Kodani zabil dva lidi a zranil několik policistů, mohl mít komplice. Dánská policie zadržela a obvinila dva lidi, které podezřívá, že útočníkovi pomáhali. Člověka, který je z teroristických akcí podezřelý, policie zabila při přestřelce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policistka střeží policejní velitelství v dánské Kodani

Policistka střeží policejní velitelství v dánské Kodani | Zdroj: Reuters

Oba domnělé komplice zadržela policie při razii v jedné internetové kavárně. Podezřívá je, že pachateli pomáhali „radou a skutky“.

Dánská televize uvedla, že údajný pachatel byl policii známý kvůli svým vazbám na zločinecké gangy. Další dánská média pak dodala, že se jmenuje Omar El-Hussein a že byl před dvěma týdny propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za násilné napadení.

Od víkendových útoků už se distancovala muslimská komunita v Dánsku. „Nemyslím si, že v Dánsku je někdo, kdo by pochyboval o tom, že dánští muslimové nic takového nepodporují. Vždycky jde o jednotlivce, a to nejen mezi muslimy,“ poznamenal muslimský předák Zubair Hussain.

kov, Martin Ježek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme