Stávka pilotů v Lufthanse pokračuje. Mezi zrušenými lety je šest z Prahy

Piloti německých aerolinek Lufthansa pokračují ve stávce. Až do půlnoci bojkotují vnitrostátní a evropské lety. Vedení aerolinek musí zrušit na 700 letů, mezi nimi i šest letů z Prahy do Frankfurtu nad Mohanem a Mnichova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stávkou chtějí odbory pilotů Cockpit zvýšit tlak na vedení společnosti Lufthansa. Jednání o zachování firemních benefitů se totiž už několik měsíců nepohnula z místa.

Piloti požadují zachování firemních benefitů, konkrétně odchod do předčasného důchodu v 55 letech a k tomu 60 procent platu. Vedení Lufthansy to odmítá. Letecká společnost plánuje velké úspory, aby obstála v konkurenci na mezinárodním trhu.

Pátek 20. března si pro stávku vybrali také letoví dispečeři v Itálii. Kvůli této stávce musí Lufthansa kromě zmíněných 700 letů zrušit ještě dalších devadesát.

Aktuální stávka se dotkne více než 90 tisíc cestujících. Lidé, kteří by se kvůli zrušenému letu nedostali do cíle, si mohou zdarma přeobjednat let u jiné společnosti nebo bez poplatků letenku stornovat.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme