Slovenským televizím vadí konkurence z Česka, chtějí se bránit u soudu

Slovenským soukromým televizím Markíza a Joj vadí česká konkurence. České kanály Slovákům nabízejí v rámci televizních balíčků slovenští mobilní operátoři či kabelové televize. Podle Jojky a Markízy na to nemají právo. Dokonce je kvůli tomu zažalovaly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chytrá televize - ilustrační foto

Chytrá televize - ilustrační foto | Foto: Samsung

Slováci se ve velkém dívají například na českou Primu a Novu. Slovenským televizím to vadí, protože pak mají nižší sledovanost. Česká konkurence třeba nabízí premiérové filmy i o několik dní dříve, než jsou v programu na Slovensku.

Jde především o peníze. S nižší sledovaností totiž klesá hodnota reklamního času.

Slovenské televize si stěžují na mobilní operátory – ti poskytují slovenským zákazníkům televizní balíčky a skoro automaticky do nich dávají i české kanály. Televize by to rády změnily a chtějí to zkoušet i soudní cestou.

Mobilní operátoři se hájí, že třeba oni sami české kanály neposkytují, že je to věc třetích firem nebo že české stanice jsou u Slováků oblíbené a oni jen plní přání zákazníků.

Zatímco na slovenské kanály se lidé v Česku příliš nedívají, Slováci ty české sledují běžně. Slováci jsou zvyklí na češtinu, třeba spousta starších filmů ve slovenských televizích se vysílá s českým dabingem.

A s češtinou se nepotkávají jen ve filmech – oblíbená je na Slovensku například i zpravodajská ČT24.

Petr Vavrouška, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme