Jsem připraven zemřít za Rusko, prohlásil Depardieu. Francouzem se prý být necítí

Gerard Depardieu, francouzský herec s belgickým a v neposlední řadě ruským občanstvím, které mu udělil sám prezident Vladimir Putin, by prý položil život za Rusko. Slavný herec to řekl v rozhovoru pro časopis Vanity Fair. Ve Francii prý nikdy nenašel svoje místo a necítí se být Francouzem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský herec s ruským občanstvím Gerard Depardieu na festivalu v Cannes

Francouzský herec s ruským občanstvím Gerard Depardieu na festivalu v Cannes | Zdroj: Reuters

Gerard Depardieu se necítí jako Francouz prý proto, že ho ve Francii vychovali v hodnotách, kterým nevěří a které nesdílí. Za Rusko je ochotný položit život proto, že tam žijí silní lidé. To jsou útržky rozhovoru, které se dostaly do médií.

Celé interview vyjde v červnovém vydání Vanity Fair, takže zatím se jen spíš spekuluje o tom, v jakém kontextu Depardieu všechno řekl.

Docela vypovídající byl ale jeden jeho rozhovor na filmovém festivalu v Cannes, kde se ho novináři zeptali na konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou.

„O konfliktech mám stejné mínění jako kdokoliv jiný, je to nepříjemné. Pana Putina znám dobře, mám ho opravdu rád, stejně tak Sovětský svaz, pořád se tam vracím… , tedy myslím Rusko,“ řekl se smíchem.

Depardieu také dřív prohlašoval, že se chce svého francouzského občanství vzdát. Zatím to ale neudělal. Trvalý pobyt má ale v hlavním městě ruského Mordovska, v Saransku.

Když tam zhruba před rokem přijel, vítali ho obyvatelé s jásotem. Bylo to krátce po té, co francouzskému herci prezident Vladimir Putin slavnostně udělil ruské občanství.

Z Francie Depardieu odešel před třemi lety, nejdřív do Belgie. Pobouřil ho tehdy plán francouzské vlády zvýšit daň pro bohaté až na 75 procent.

bre, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme