Ve Slovenském ráji se zřítil vrtulník záchranné služby. Zemřeli 4 lidé

Ve Slovenském ráji se v pátek zřítil vrtulník záchranné služby. Letěl na pomoc desetiletému chlapci, který se zranil během túry. Na palubě byli 4 lidé, nehodu nikdo z posádky napřežil. Na místě tragédie pokračují od brzkého rána záchranářské práce. Z havarovaného stroje už se podařilo vyprostit těla obětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pilot vrtulníku Daniel Tuček v akci

Pilot vrtulníku Daniel Tuček v akci | Foto: DSA

Vrtulník během letu zavadil o dráty elektrického vedení a zřítil se z výšky 50 metrů do řeky Hornád. Smrt posádky potvrdila mluvčí ministerstva zdravotnictví. „Pilot, lékař a dva záchranáři bohužel nehodu nepřežili. Malý pacient na palubě ještě nebyl," řekla.

Vrtulník havaroval v několik kilometrů dlouhé roklině nedaleko Kláštoriska. Stroj je z části ponořený ve vodě.

Vyprošťovací akce začaly dnes okolo šesté hodiny. Hasiči na místo celou noc nosili potřebnou techniku. V těžce přístupném terénu musí nejprve vystříhat oběti z vraku vrtulníku a ten poté vyzvednout z rokliny.

Soutěska uzavřena turistům

V místě neštěstí také pracují vyšetřovatelé. Oblíbená soutěska Prielom Hornádu je proto pro turisty až do odvolání uzavřena.

Svědkem tragédie byl český hasič, který byl zrovna ve Slovenském ráji na výletě. Právě on volal záchrannou službu ke zraněnému chlapci a viděl také pád vrtulníku.

Německého chlapce snesli nakonec záchranáři do údolí na ramenou. Měl poraněné nohy, břicho a hlavu. Je v nemocnici mimo ohrožení života.

Policie už zahájila trestní stíhání ve věci obecného ohrožení. Členové posádky patřili ke zkušeným profesionálům.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme