Převaděč migrantů nechal v Rakousku málem zemřít žízní tři děti. Skončil ve vazbě

Policie zadržela v Horních Rakousech nákladní automobil s 26 uprchlíky, a pravděpodobně tak zachránila tři malé děti před smrtí žízní. O páteční akci dnes informovala agentura APA. Ve vazbě skončil 29letý Rumun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Země má vysokou porodnost a tlak na trh práce je enormní. Emigranti se pak protloukají Německem, a když jim tam povolení k pobytu vyprší, tlačí se do Švédska či Finska.

Země má vysokou porodnost a tlak na trh práce je enormní. Emigranti se pak protloukají Německem, a když jim tam povolení k pobytu vyprší, tlačí se do Švédska či Finska. | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Podezřelý nákladní automobil policie objevila na silnici B148 u obce Sankt Peter am Hart u hranic s Německem. Tři děti byly v ohrožení života.

„Bylo to v poslední chvíli,“ řekl agentuře APA policejní mluvčí David Furtner.

Devětadvacetiletý převáděč z Rumunska se zprvu snažil zadržení uniknout. Když spatřil modrá světla policejního vozu, šlápl na plyn. Nakonec byl zadržen a dopraven do cely předběžného zadržení v Riedu.

Maďarský soud na podezřelé v kauze mrtvých uprchlíků uvalil měsíční vazbu

Číst článek

Uprchlíci ze Sýrie, Afghánistánu a Bangladéše se krčili ve velmi těsném prostoru. Zdravotní stav dětí už byl velmi špatný a kvůli nedostatku tekutin byly značně otupělé.

„O moc déle už by takovou trýzeň podle lékařů nevydržely,“ poznamenal Furtner. Záchranku přivolala policie. Děti a jejich rodiče byli převezeni do nemocnice v Braunau.

V Maďarsku a Rakousku mezitím pokračuje vyšetřování nálezu 71 těl migrantů z nákladního automobilu, který byl objeven ve čtvrtek v odstavném pruhu dálnice A4 u rakousko-maďarských hranic. Pro podezření z podílu na tragédii byli v Maďarsku zadrženi tři Bulhaři a jeden Afghánec.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme