Kancléřka Merkelová vyzvala Němce k toleranci vůči uprchlíkům a k trpělivosti

Německá kancléřka Angela Merkelová odsoudila útoky na běžence v Německu. Podle ní je ale zároveň naprostá většina Němců k uprchlíkům vstřícná. Příliv migrantů z krizových oblastí podle Merkelové představuje pro Německo výzvu, která potrvá nejspíš roky. S nulovou tolerancí pak podle německé kancléřky musí celá Evropa postupovat vůči pašerákům lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová vyzvala Němce k toleranci vůči uprchlíkům

Angela Merkelová vyzvala Němce k toleranci vůči uprchlíkům | Zdroj: Reuters

„To, co Evropa zažívá, není žádná přírodní katastrofa. Přináší to ale mnoho katastrofických situací. Důsledkem jsou tragédie jako nález víc než 70 mrtvých těl v kamionu v Rakousku,“ uvedla kancléřka.

Německo, do kterého míří největší počet uprchlíků, musí podle Merkelové reagovat flexibilně. Zrychlit by se měly azylové procedury.

Spolková vláda očekává, že v Německu letos požádá o azyl až 800 tisíc lidí.

Kancléřka také odsoudila kriminální gangy, které pašují uprchlíky na západ a mají na svědomí udušení desítek lidí v dodávce z minulého týdne. Lidé, kteří jsou bezohlední k důstojnosti druhých, podle Merkelové zasluhují nulovou toleranci.

Mezitím nastoupily v Budapešti do vlaku a zamířily s ním do Mnichova stovky syrských uprchlíků. Maďarští i rakouští policisté jim kontrolují doklady.

Podle německé vlády ale měli být Syřané podle evropského práva zaregistrovaní k azylovému řízení v Maďarsku.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme