Ukrajina rozšířila personální sankce proti Rusku. Moskva to kritizuje

Ukrajina rozšířila seznam ruských občanů, kterým zakázala vstup na své území. Vedle ruských politiků jsou to také známí umělci a novináři. Na seznamu se ocitli také dva Češi: senátor Jaroslav Doubrava ze strany severočeši.cz a místopředseda neparlamentní Národní demokracie Ladislav Zemánek. Moskva proti rozšíření sankcí protestuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Ukrajinský prezident Petro Porošenko. | Zdroj: Reuters

Předseda dolní komory ruského parlamentu Sergej Naryškin označil rozšíření seznamu nežádoucích osob za další negativní signál z Kyjeva.

Postoj Ukrajiny přirovnal k bajce Ivana Krylova „Slon a mops“, ve které si psík štěkáním na slona zvyšuje pocit vlastní důležitosti.

Méně obrazně reagoval náměstek ministra zahraničí Grigorij Karasin. Ten řekl, že zavedením sankcí proti Rusku Ukrajina sabotuje minské mírové dohody.

Ukrajinský prezident Petro Porošenko včera podepsal rozšíření protiruských sankcí na více než 400 fyzických a 90 právnických osob.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme