V hamburském uprchlickém středisku se střetli běženci

Německá policie musela zasahovat kvůli rozbrojům mezi dvěma velkými skupinami běženců ze Sýrie a Afghánistánu v hamburském uprchlickém středisku. Potyčky si vyžádaly zraněné i materiální škody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Migranti přespávající ve sportovní hale v německém městě Hanau (ilustrační foto)

Migranti přespávající ve sportovní hale v německém městě Hanau (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

V záchytném zařízení v hamburské městské části Bergedorf muselo zasahovat 50 policistů, protože zhruba 200 uprchlíků se už v průběhu středy opakovaně pouštělo do vzájemných potyček.

Policejní zásah pokračoval ještě dnes ráno, informoval mluvčí policie. Nesdělil však příčinu rozmíšek ani závažnost zranění, která si střety mezi Syřany a Afghánci vyžádaly.

Částečně agresivní jedinci na obou stranách kromě toho způsobili i škody na majetku, když polámali postele a židle.

Násilné incidenty nejsou v německých uprchlických ubytovnách vzácností. Například ve středoněmeckém Kasselu si hromadné potyčky mezi běženci v uprchlickém centru vyžádaly v poslední době desítky zraněných.

Běženci mají dle německého ministra vnitra Thomase de Maiziéra právo, aby se s nimi zacházelo důstojně. Musí ale dodržovat zákony a nesmí vyvolávat potyčky v ubytovnách.

Spolkový sněm dnes v prvním čtení schválil zákony, které mají zrychlit a zjednodušit azylové řízení. Definitivně o nich bude hlasovat za dva týdny. Vláda se snaží zajistit, aby změny vstoupily v platnost už od začátku listopadu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme