Cameron chce rozšířit nálety proti IS i na území Sýrie. Pokusí se přesvědčit poslance

Premiér David Cameron dnes bude obhajovat rozšíření britských náletů na pozice takzvaného Islámského státu i na území Sýrie. Poslancům Dolní sněmovny představí novou strategii postupu proti islamistickému hnutí. Podpořit se jí nejspíš chystá i část opozice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Cameron

David Cameron | Foto: Dominic Lipinski | Zdroj: ČTK

Zapojení Královského letectva do kampaně v Sýrii se považuje za první důležité téma, kdy se projeví rebelie části labouristických poslanců proti předsedovi Jeremymu Corbynovi. Ten jako celoživotní pacifista prosazuje politické řešení syrské krize.

Podle premiéra na něco takového nelze čekat. Cameron uvedl, že v žádném případě ale nehodlá hájit postoj, že by konflikt mohly vyřešit jen údery ze vzduchu.

Zdůraznil, že je třeba dosáhnout politického uspořádání v Sýrii, včetně vytvoření vlády, která bude postupovat s mezinárodní koalicí proti takzvanému Islámskému státu.

Dolní sněmovna by o rozšíření náletů měla hlasovat příští týden. Britská letadla by se pak do útoků mohla zapojit ještě do Vánoc.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme