Ženeva zvýšila stupeň ohrožení, policisté tam pátrají po teroristech

Ženevský kanton zvýšil stupeň teroristického ohrožení kvůli údajné přítomnosti lidí napojených na Islámský stát. Podle švýcarského listu Le Matin hledají úřady čtyři muže, jiná média ale hovoří o dalších dvou podezřelých, kteří se do Švýcarska dostali v autě s belgickou značkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský policista hlídkuje před letištěm v Ženěvě

Švýcarský policista hlídkuje před letištěm v Ženěvě | Zdroj: Reuters

Ženevský bezpečnostní úřad nejprve oznámil, že jsou podezřelí spojení s teroristickými útoky v Paříži. Federální policie to ale později vyvrátila.

List Le Matin zveřejnil fotografie čtyř hledaných mužů s plnovousem. Snímky prý švýcarské policii poskytly americké úřady.

List La Tribune de Genève napsal, že kromě této čtveřice se hledají další dvě osoby, které v noci na středu vjely do Švýcarska v autě s belgickou značkou. Před výjezdem ze země bylo auto spatřeno v Ženevě. Televize vyzvala příslušníky židovské komunity k opatrnosti.

Kvůli nebezpečí platí zvýšený stupeň ostražitosti a v ulicích jsou posílené počty bezpečnostních jednotek. Ochranka také preventivně evakuovala budovy Organizace spojených národů.

Úřady ale zatím nechtějí rušit žádné plánované akce. V pátek mají v Ženevě jednat američtí a ruští diplomaté o situaci v Sýrii.

Ochranka preventivně evakuovala budovy Organizace spojených národů v Ženevě | Foto: Reuters

ČRo, Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme