Britská vláda zvažuje vznik zvláštní věznice pro islamistické extremisty

Londýnská vláda uvažuje o tom, že zřídí nápravné zařízení speciálně pro usvědčené islamistické extremisty. Podle listu The Guardian ale šéfy ostrovního vězeňství plán příliš nenadchnul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení, mříže (ilustrační foto)

Vězení, mříže (ilustrační foto) | Foto: stock exchange | Zdroj: Stock Exchange | CC0 1.0

Poslední půlstoletí stojí britské vězeňství na myšlence, že se nejnebezpečnější zločinci rozptýlí po nápravných zařízeních po celé zemi.

Teď podle Guardianu nařídil ministr spravedlnosti Michael Gove revizi způsobu, jakým se v Británii zajišťuje ostraha a převýchova asi 130 odsouzených teroristů.

Ministerský předseda David Cameron ve svém projevu k reformě vězeňství zdůraznil, že stát nebude tolerovat, jak se islamisté výhrůžkami a násilím snaží ve věznicích donutit zranitelné osoby konvertovat k islámu a přijmout extrémní ideologii.

Vláda zvažuje sestěhování nebezpečných islamistů do jediného, přísně střeženého zařízení. Guardian cituje odborníka na boj proti terorismu profesora Neumanna, podle nějž by vytvoření jakéhosi „britského Guantánama“ vedlo jen k vytvoření ohniska veřejných protestů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme