V Drážďanech se snaží vyprostit českou loď, která uvízla pod historickým mostem

Na Labi v Drážďanech uvízla česká nákladní loď. V pondělí večer se vzpříčila pod jedním z historických mostů v centru města. Dnes probíhaly vyprošťovací práce, loď se ale vytáhnout nepodařilo. Zítra dopoledne se rozhodne, co dál. Loď Albis vezla směrem do Česka náklad soli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká nákladní loď s 800 tunami soli na palubě zablokovala dopravu na Labi v Drážďanech

Česká nákladní loď s 800 tunami soli na palubě zablokovala dopravu na Labi v Drážďanech | Zdroj: ČTK

Labe v Drážďanech je teď uzavřené pro veškerou lodní dopravu. Z Česka už přijely na pomoc dvě lodě, mimo jiné i remorkér Beskydy.

„Loď už je uvázaná k remorkéru a teď se ji pokouší vysvobodit. Ta loď normálně plave, ale je vzpříčená před mostem ve směru po proudu a právě ten proud vody ji tlačí na pilíře mostu,“ popsal Českému rozhlasu šéf lodního úřadu v Drážďanech Karsten Wild.

Česká loď uvízla v Drážďanech také na konci minulého roku. Tehdy ji pomohla uvolnit vlna, kterou vytvořili vodohospodáři upouštěním vody.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme