Ukrajina dojednává s Ruskem podrobnosti propuštění důstojnice Savčenkové

Ukrajinský prezident Petro Porošenko oznámil, že se dohodl s ruským prezidentem Vladimírem Putinem na harmonogramu návratu důstojnice Nadi Savčenkové na Ukrajinu. Savčenkovou ruský soud odsoudil k 22 letům za údajný podíl na smrti dvou ruských novinářů v Donbasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadija Savčenková

Nadija Savčenková | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-3.0, UTR NEWS

Ukrajinský prezident Petro Porošenko uvedl, že při posledním telefonickém rozhovoru s Vladimírem Putinem dojednal předběžné lhůty předání Nadi Savčenkové ukrajinské straně.

Porošenko to označil za světlo na konci tunelu a dodal, že podrobnosti už sdělil i matce a sestře vězněné ukrajinské důstojnice.

Ukrajinský prezident také oznámil, že se v rámci takzvané normandské čtyřky podařilo dosáhnout souhlasu všech stran s případným vysláním policejní mise OBSE do Donbasu. Rusko to zatím nepotvrdilo.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme