Blesk zranil v Mendigu desítky lidí, déšť má části Německa sužovat celý víkend

Zásah blesku zranil na hudebním festivalu Rock am Ring v Mendigu na západě Německa nejméně 71 lidí, z toho 15 vážně. Dva zraněné museli záchranáři oživovat. Organizátoři následně celou akci kvůli pokračujícím bouřím přerušili. Podle meteorologů hrozí prudké deště a bouřky ve středním a jižním Německu po celý víkend.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky povodní odklízejí v Simbachu desítky dobrovolníků

Následky povodní odklízejí v Simbachu desítky dobrovolníků | Zdroj: Reuters

Nejvíc počasí stále trápí východ Bavorska, kde povodně mají už 7 obětí. Do nejpostiženější oblasti u Simbachu se dnes vrátily stovky dobrovolníků.

S vyklízením vyplavených domů a s odklízením bahna tam pomáhají Němci z celého dolního Bavorska i lidé z blízkého Rakouska.

Technickým službám se už podařilo ve velké části města obnovit dodávky vody. Úřady ale přesto doporučují, aby ji lidé před požitím převařili.

Několik mrtvých, domy plné bahna. Bavorský Simbach sčítá škody po velké vodě

Číst článek

Postiženou oblast odpoledne navštívil bavorský premiér Horst Seehofer. Přislíbil, že bude v úterý jednat s vládou o další finanční pomoci pro celou oblast Rottal-Inn.

V této části na jihu Bavorska bylo povodněmi postiženo na 5000 domácností a více než 500 domů je vážně poškozených. Mnoho z nich navíc nemohli obyvatelé kvůli poloze dopředu pojistit.

Formou rychlé pomoci už bylo lidem vyplaceno více než dva miliony eur, tedy v přepočtu přes 54 milionů korun. Celkové škody se ale v oblasti Rottal-Inn odhadují na více než jednu miliardu eur.

Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme