Muž, který zabíjel v Nice, byl v mládí psychicky labilní, uvedl psychiatr

Při vyšetřování útoku v Nice se objevují další a další informace o pachateli Mohamedovi Bouhlelovi. Muž, který na promenádě ve francouzském letovisku najížděl nákladním autem do lidí a 84 jich zabil, byl údajně už v dětství psychicky labilní. Televizi BFM to řekl psychiatr, který ho před lety ošetřoval. To, jaké měl vrah ke svému činu pohnutky, však zatím není jasné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atentátník z Nice Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Atentátník z Nice Mohamed Lahouaiej Bouhlel | Zdroj: ČTK

Pachatel – jednatřicetiletý přistěhovalec z Tuniska – už dva roky nežil s manželkou, se kterou měl tři malé děti. Ve vztahu se podle rodiny jeho ženy choval agresivně.

Jak uvedl vyšetřující prokurátor, byl vrah sexuálně rozpolcenou osobností.

Mohamed Bouhlel také nebyl praktikující muslim. Do mešity nechodil, jedl vepřové, holdoval alkoholu, drogám a žil nevázaným sexuálním životem. Podle jeho známých to však byl uzavřený člověk.

Bouhlel měl prý už jako mladík problémy se zařadit do společnosti. Televizi BFM to řekl psychiatr Chemcedinne Hamouda, který ještě v Tunisku muže před 12 lety ošetřoval.

Mladík prý neměl mnoho přátel, nevyhledával kontakty s okolím a nebyl také spokojený s tím, jak vypadá.

Vyšetřování útoku stále pokračuje. Zatím není jasné, jaké měl vrah pohnutky, ve vazbě je však pět lidí podezřelých z podílu na teroristickém útoku.

Jedno z pietních míst v Nice | Foto: Pavel Novák

Pavel Novák, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme