Papež František přiletěl do Polska. V Krakově znovu vyzval k pomoci uprchlíkům

Papež František přiletěl do Polska. V Krakově ho na Světových dnech mládeže přivítali prezident Andrzej Duda i premiérka Beata Szydłová. Svatý otec už promluvil na historickém hradě Wawel. Znovu zopakoval, že je nutné pomáhat uprchlíkům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež František na návštěvě Krakova

Papež František na návštěvě Krakova | Zdroj: Reuters

„Poprvé jsem na návštěvě střední a východní Evropy a jsem rád, že cestu začínám v Polsku, jehož synem byl nezapomenutelný svatý Jan Pavel II. - iniciátor a velký příznivec Světových dnů mládeže,“ prohlásil papež František.

Ve svém projevu vyzval k mezinárodní spolupráci a k větší otevřenosti katolické církve. Mluvil i o toleranci. Zdůraznil, že se musí pomáhat lidem, kteří utíkají před válečnými konflikty. Polská vláda se ale evropským kvótám na přijímání uprchlíků brání a proti je podle průzkumů i většina tamní společnosti.

Ve čtvrtek papeže čeká mše v klášteře Jasná Hora v Čenstochové, což je nejdůležitější poutní místo v zemi. Bude se tam připomínat 1050. výročí křtu prvního polského panovníka.

O den později, tedy v pátek, zamíří papež do bývalého nacistického vyhlazovacího tábora v Osvětimi a Březince. Jeho návštěva má vrcholit v neděli mší pod širým nebem.

Uvítací ceremoniál pro papeže František na krakovském hradě Wawel | Foto: Reuters

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme