Policisté poblíž Amsterdamu zadrželi muže křičícího ‚bomba'. Nebezpečný ale nebyl

Nizozemští policisté v pondělí zadrželi muže, který v autobusu na dálnici poblíž amsterdamského letiště křičel „bomba“ a vyhrožoval cestujícím. Podle následných zjištění ale nepředstavoval vážnou hrozbu, uvedla policejní mluvčí. Informovala o tom agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

24 hodin denně 7 dní týdnu jezdí po královéhradecké části dálnice D11 aspoň jedna hlídka dopravních policistů

24 hodin denně 7 dní týdnu jezdí po královéhradecké části dálnice D11 aspoň jedna hlídka dopravních policistů | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

Muž byl prý zmatený. Kvůli bezpečnosti musel vystoupit se svlečenou košilí a policisté ho drželi na kraji dálnice, zatímco prohledávali autobus.

Na místo vyrazila i zásahová jednotka. Cestující vystoupili a incident asi na hodinu zastavil provoz na dálnici spojující Amsterdam a tamní letiště s Haagem a Rotterdamem.

Policie minulý pátek v okolí amsterdamského letiště posílila bezpečnostní opatření. Tajné služby ji totiž varovaly před hrozícím útokem.

Podle odborníků by se Nizozemsko, stejně jako Francie, Belgie nebo Německo v poslední době, mohlo stát cílem teroristů, protože podporuje operaci proti takzvanému Islámskému státu vedenou USA.

Český rozhlas, Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme