Výpadek počítače ochromil odbavování Lufthansy

Černý den ve středu zažila největší evropská letecká společnost, německá Lufthansa. Výpadek jejího centrálního počítače způsobil celosvětově chaos v odbavování cestujících. Několik hodin se tak palubní vstupenky musely vypisovat ručně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Praha - odletová hala. Ilustrační foto

Letiště Praha - odletová hala. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Kvůli dodržení bezpečnostních předpisů se navíc před nástupem do letadla muselo každé zavazadlo přiřadit ke svému majiteli. Některé stroje nabraly asi hodinové zpoždění. Několik evropských spojů bylo dokonce zrušeno, potvrdil mluvčí Lufthansy Thomas Jachnow.

Dlouhé fronty u přepážek se tvořily hlavně na letišti ve Frankfurtu. Online odbavování cestujících se výpadek nedotknul.

Ke kolapsu centrálního počítače došlo během rutinní aktualizace softwaru. V průběhu odpoledne se situace začala pomalu vracet k normálu. Se zpožděními je ale třeba počítat až do čtvrtečního rána.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme