Srbsko má uzavřít strategické partnerství s Ruskem

Na vůbec první návštěvu ruského prezidenta v Srbsku přijíždí do Bělehradu Dmitrij Medveděv. Podepíše řadu dohod o významné ekonomické pomoci. Návštěva se koná při příležitosti výročí osvobození Srbska, na kterém se podílela i sovětská vojska. O bezpečnost se má starat více než pět tisíc policistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bělehrad - starý železniční most

Bělehrad - starý železniční most | Foto: Turistička organizacija Beograda

Srbsko podepíše s Ruskem Dohodu o strategickém partnerství a přiváží významnou finanční pomoc. Rusko také pomůže při výstavbě prvního srbského metra.

Dmitrij Medveděv se také pokloní památce sovětských vojáků, kteří zahynuli při osvobozování Srbska a dalších zemí bývalé Jugoslávie.

Za hlavního strategického partnera označil srbský prezident Boris Tadič už dříve Evropskou unii. Rusko ale považují mnozí Srbové za přirozeného spojence i díky pravoslavnému křesťanství.

Jaromír Janev, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme