Bratislava bude mít možná první sochu T.G. Masaryka

Bratislava bude mít zřejmě první sochu Tomáše Garriguea Masaryka. Plánuje to starosta městské části Staré město. Socha by měla stát na nábřeží před budovou Slovenského národního muzea, kde je i pomník československé státnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Socha T.G. Masaryka

Socha T.G. Masaryka | Foto: Město Karviná

Před Národním muzeem dosud stojí vysoký sloup, na kterém byl umístěný československý lev. Ten už ale zdobí jiné místo a tak je pylón prázdný a poněkud hyzdí celý prostor.

Starosta Bratislavy navrhuje zbytečný sloup odstranit a na jeho místě vztyčit Masarykovu sochu, a to 7. března příštího roku, na 150. výročí narození prvního československého prezidenta.

Hlavní město Slovenska tuto sochu dluží Masarykovi už léta, cituje agentura SITA starostu Andreje Petreka. Podle něj nejsou problémem náklady dva miliony korun, ani výroba sochy, ale získání příslušných povolení.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme