Uprchlý vězeň zastřelen. Jeho žena je v kritickém stavu

Policejní zásahová jednotka dopadla v Hajanech na Strakonicku uprchlého vězně Pavla Tauchena a jeho manželku Dagmar. Při zatýkání ozbrojeného pachatele vypukla střelba. Potvrdila to mluvčí jihočeské policie Anna Drdová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

uprchlý vězeň Pavel Tauchen

uprchlý vězeň Pavel Tauchen | Zdroj: ČTK

"Během policejní akce, při které bylo nejprve kontrolováno vozidlo, došlo ke smrtelnému zranění hledaného muže a následně ke zranění hledané ženy, která byla letecky dopravena do nemocnice," sdělila Drdová.

Při přestřelce Tauchen zahynul po zásahu do hlavy, jeho ženu vrtulník v kritickém stavu transportoval do plzeňské fakultní nemocnice. Radiožurnálu to řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

"Lékařka záchranné služby byla nucena konstatovat úmrtí u muže s průstřelem hlavy. Pravděpodobně tedy příčinou úmrtí bylo střelné poranění hlavy. Opodál byla žena, která utrpěla střelné zranění hrudníku, a po zajištění byla transportována v kritickém stavu do plzeňské fakultní nemocnice vrtulníkem letecké záchranné služby," uvedl Slabý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý o zabití Tauchena

Tauchena v úterý jeho manželka a zřejmě ještě další pachatel osvobodili během přepadení vězeňské eskorty v plzeňské části Bory.

Tauchen uprchl podruhé

Pavel Tauchen byl 2. listopadu odsouzený k pětiletému vězení. Spolu s dalším kasařem otevírali trezory výbušninou. Během osmi měsíců odpálili sedm trezorů a jeden bankomat ve středních Čechách - na Benešovsku, Mladoboleslavsku a Berounsku, dál na jižním Plzeňsku a v jižních Čechách.

Tauchen přitom už jednou z vězení uprchl. V červenci 1999 z věznice v Bytízi na Příbramsku. Policie ho pak po několika měsících zadržela v Řevnicích u Prahy a při zadržení ho postřelila.

Milan Kopp, Jana Petrová, Ivan Mls, Barbora Mocová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme