Němci chtějí, aby přistěhovalci podepsali smlouvu o integraci

Přistěhovalci v Německu by do budoucna mohli podepisovat smluvní závazek k integraci do německé společnosti. Příslušný návrh připravuje vládní zmocněnkyně pro otázky integrace. Nové nařízení by mohlo začít platit už v tomto volebním období.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mnichov

Mnichov | Foto: Jiří Hošek

Vládní zmocněnkyně Maria Böhmerová tvrdí, že by smlouva měla obsahovat závazky pro obě strany. "Dokument by měl zahrnovat příslib, na jakou formu pomoci se přistěhovalci budou moci spolehnout, ale taky co se od nich očekává," uvedla politička CDU.

Cizinci by se ve smlouvě například museli zavázat, že uznávají rovnoprávnost mezi mužem a ženou. Samozřejmostí by podle Böhmerové měla být snaha proniknout do tajů německého jazyka.

Zmocněnkyně spolkové vlády přiznala, že v určitých čtvrtích velkých německých měst existují takzvané ,paralelní společnosti'. Böhmerová ale tvrdí, že by se nemělo zapomínat ani na integrační úspěchy většiny imigrantů a jejich podíl na hospodářském úspěchu Německa.

Jiří Hošek, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme