Jednání v Kodani by se mohla konečně pohnout

Pokročili jsme, oznámili vyjednavači složitých klimatických rozhovorů v Kodani. V polovině konference, kdy dánskou metropolí prošla demonstrace desítek tisíc lidí, oznámili, že se jim podařilo dosáhnout shody aspoň na některých tématech. Klíčové otázky ale zůstávají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klimatická konference v Kodani

Klimatická konference v Kodani | Foto: Zp

"Stále je spousta nevyřešených problémů. Ale cítím, že jak začínají přijíždět ministři, začíná se dostavovat i politická vůle," prohlásila viditelně unavená dánská ministryně Connie Hedegaardová, která jednáním předsedá.

Dnes by se měla setkat s osmačtyřiceti šéfy rezortů životního prostředí ke konzultacím. A mají o čem mluvit. Na omezování emisí skleníkových plynů ani na fondech pro nejchudší země se totiž delegace stále nedokážou dohodnout.

Podle zdrojů Českého rozhlasu, obeznámených s jednáním, se rozhovory o těchto klíčových tématech spíše točí stále dokola. Příští týden se tak rozpory pokusí překonat ministři všech zúčastněných zemí a za některé přijedou i premiéři a prezidenti.

David Koubek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme