Předsedkyně klimatického kongresu rezignovala

Předsedkyně světového summitu o ochraně klimatu Connie Hedegaardová rezignovala na svou funkci. Nahradí ji dánský premiér Lars Rasmunssen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Connie Hedegaardová a Lars Rasmunssen.

Connie Hedegaardová a Lars Rasmunssen. | Zdroj: ČTK

Hedegaardová řekla, že ji k odstoupení vedly čistě procedurální důvody - vzhledem k přítomnosti mnoha hlav států je prý vhodnější, aby summitu předsedal dánský premiér.

Také zvláštní zpravodaj Českého rozhlasu David Koubek ve Světě o druhé Rádia Česko řekl, že Hedegaardová ve svém kroku spatřuje zjednodušení pro nadcházející účast nejvyšších představitelů zúčastněných zemí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpravodajové Českého rozhlasu David Koubek a Pavel Polák popsali ve Světě o druhé rezignaci Connie Hedegaardové a protesty v ulicích

Kongresové centrum je proto neprodyšně uzavřené. Policejní vozy totiž zatarasily cestu několika tisícům demonstrantů. Ti si stěžují na nepřiměřené zásahy policie. Policisté totiž použili obušky a pepřové spreje.

Přestože atmosféra byla ještě kolem poledne velmi vypjatá, odpoledne se demonstrace změnila v happening. V ulicích se tančilo a zpívalo.

Milan Kopp, Pavel Polák, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme