Vlaky pod kanálem La Manche nepojedou ani dnes

Rychlovlaky osobní přepravy společnosti Eurostar, spojující Británii s evropským kontinentem, nejedou už třetím dnem. Společnost Eurostar provádí testy, které mají zjistit příčinu výpadku elektřiny a bude v nich pokračovat i dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlovlak ICE

Rychlovlak ICE | Foto: Marek Kuchařík | Zdroj: Český rozhlas

O víkendu zůstalo kvůli poruše stát v tunelu pět vlaků a noc v nich strávilo na dva tisíce cestujících. Na pět set cestujících z britské strany bylo nouzově přepraveno do Francie na trajektech. Agentury hlásí, že rozhněvaní cestující, kteří ve vlacích uvázli až na 16 hodin, si stěžovali na nedostatečnou informovanost a péči.

Severní nádraží v Paříži, Gard de Nord bylo o víkendu doslova v obležení, cestující však museli hledat náhradní způsob, jak se dostat do Londýna. Navíc lze očekávat, že společnost bude čelit i žalobám za to, že nedokázala vzniklou situaci předvídat a postarala se o patnáctihodinové nedobrovolné vězení pro dva tisíce lidí.

Odjela jen modelka Schifferová

Sympatie cestujících si nezískala ani modelka Claudia Schifferová, která se nechala vyzvednout u vlaku a odvést automobilem, zatímco ostatní cestující včetně invalidů a těhotných žen zůstali uzavřeni v soupravě.

Vlaku Eurostar mezi Paříží a Londýnem využívá každý den na čtyřicet tisíc pasažérů.

Igor Maňour, Jan Šmíd, Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme