Slovensko bude nadále tvrdě stíhat i lehké drogy

Slovenská vláda nehodlá ulehčit život uživatelům lehkých drog. Přechování jakéhokoliv množství marihuany je na Slovensku doposud trestné a stejně tak pěstování konopí. Vloni za přechování marihuany pro vlastní potřebu odešlo od soudu s trestem 446 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lysohlávky

Lysohlávky | Foto: drogy-info.cz

Za konopí bylo odsouzeno čtyřikrát víc lidí, než za heroin nebo pervitin. Tvrdá represe se ale zatím míjí účinkem a kuřáků marihuany přibývá a to především mezi studenty. Neodrazuje je ani hrozba soudu.

Ministerstvo spravedlnosti přesto změnu zákona neplánuje, říká mluvčí úřadu Michal Jurči: "Psychologové, psychiatři, soudci, policie ani prokuratura v tomto směru nežádají změnu. Ministerstvo spravedlnosti proto nevyvíjí žádnou samostatnou iniciativu ke změně zákona."

Za pěstování byť jen jedné rostliny konopí, hrozí na Slovensku trest vězení od čtyř do osmi let. V Česku si může uživatel vypěstovat legálně až pět rostlin.

Ľubomír Smatana, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme