Do kampaně za jadernou energii v Polsku se zapojí také kněží

Polská vláda rozjíždí mediální kampaň na podporu jaderné energie. V Polsku zatím nestojí ani jedna atomová elektrárna a politici potřebují získat veřejnost na svou stranu. Do agitky za jádro proto zapojí i církev.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kněží

Kněží | Foto: Jan Rosenauer

Polská vláda připravuje vydání speciální brožury s názvem ,Nebojme se jaderné energie'. Ta je určená lidem, kteří ovlivňují veřejné mínění. Dostanou ji politici v regionech, akademici, učitelé, ale také kněží.

Katolická církev v Polsku je nejsilnější autoritou, má obrovský vliv a to si politici uvědomují. Nechtějí, aby se opakoval podobný scénář jako před dvaceti lety, kdy se v Polsku konalo referendum o výstavbě jaderné elektrárny a lidé ji odmítli.

Tehdy se totiž do kampaně proti atomu zapojili společně s ekology také někteří duchovní. Dokázali tak řadu věřících přesvědčit, aby hlasovali proti elektrárně. Tentokrát ale chce mít polská vláda církev na své straně.

Petr Vavrouška, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme