V jižní Itálii se bouří afričtí imigranti

V Rosarnu v jihoitalské Kalábrii propukla vzpoura imigrantů z Afriky. Pozdě večer několik stovek Afričanů zapálilo desítky automobilů. Přistěhovalci navíc vysypali kontejnery na odpadky, rozbíjely okna a došlo i k jejich ostrým střetům s policií. Po několika hodinách klidu dnes ráno opět došlo k násilnostem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Afričané

Afričané | Foto: Zuzana Gálová

Kolem dvou tisíc ilegálních imigrantů, kteří pracují většinou na černo v zemědělství, se sešlo před radnicí v Rosarnu. Chtějí se setkat se zástupci institucí.

Vzpoura údajně propukla poté, co neznámý pachatel vystřelil na jednoho Afričana vzduchovou pistolí. Situace je velmi napjatá. Imigranti, kteří žijí v opuštěné továrně ve velmi špatných hygienických podmínkách, požadují lepší ubytování.

Napětí ale stoupá, protože místní lidé nyní chtějí odškodnění za škody napáchané imigranty v noci na dnešek. Do Rosarna míří další karabiniéři a policisté, zatímco ministr vnitra Maroni připisuje vinu dosavadnímu laxnímu přístupu k ilegální imigraci.

Vědunka Lunardi, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme